Rondleiding

Het bezoek aan de wijnkelder bestaat uit een
rondleiding met uitleg over de verwerking van tafeldruiven tot wijn.

We dalen af in de wijnkelder waar duizenden
flessen in caveaux liggen opgestapeld. Hier rijpt de
wijn in tonnen en citernes met een inhoud tot 6000 liter.

Vooral de schuimwijnbereiding krijgt bijzondere aandacht.
Je maakt onder meer kennis met ambachtelijke toestellen
voor het bottelen, stoppen, flessenschudden,
uitlogen, museleren, capsuleren en doseren.

Wijn degusteren en kopen kan natuurlijk ook!
Er is druivensap, wijn, schuimwijn
aperitiefwijn en likeur verkrijgbaar.

 

Voor meer details en prijzen, duur van bezoek en interessante links ga naar onderstaande informatie:

Praktische info

Bedrijfsbezoek

    • Maandag tot zaterdag:”meestal” open van 8u tot 12u en van 13u tot 18u (zaterdag tot max 17u),  liefst na afspraak gezien mogelijke sluitingsdagen.
    • Gesloten op zon- en feestdagen
    • Onvoorziene sluitingsdagen mogelijk. Kom liefst op afspraak.
    • Bedrijfsbezoek
      • Rondleiding met uitleg door de zaakvoerder  + videopresentatie + vrij bezoek historische museumruimte + gelegenheid tot degustatie in onze ontvangstruimte met winkel.
      • Prijs: 5,00 euro per persoon, één degustatie inbegrepen, (keuze tussen een paar wijnen, aperitief of druivensap)  Een arrangement op maat met meerdere proevertjes kan uiteraard ook (te bespreken). Speciale voorwaarden voor groepen vanaf 20 personen.
    • Winkel: onze streekproducten zijn te koop aan zeer democratische prijzen (van producent naar verbruiker)
    • Parking: parkeerplaats voor de bus vlak naast de bedrijfsingang of langs de Brusselsesteenweg tegenover het bedrijf.
    • Het bedrijf is toegankelijk voor rolstoelen.

Interessante tips in onze Druivengemeenten

Restaurant voor groepen

Cafetaria “De Bosuil”

website

02/657.42.03

Contactgegevens

Website: www.sonien.be

Facebook: Wijnkelders Soniën

Brusselsesteenweg 538 Jezus-Eik (Overijse)

e-mail: info@sonien.be

Tel: 02 657 33 20

Infokantoren

Degustatiezaal